Uitzonderlijk hoogbegaafd

Plaats: vergaderzaal ’t Mooi Alternatief, Kasteeldreef, 2, Houwaart (Tielt-Winge) nabij Aarschot.

Spreker: Els De Wit

 

Els is zaakvoerder van Talentvol in Bornem, dat (uitzonderlijk) hoogbegaafde kinderen vanaf peuterleeftijd begeleidt. Els De Wit behaalde een Master en diploma lerarenopleiding. Na enkele jaren als leerkracht te hebben gewerkt en deel uit te maken van het team Hoogbegaafdheid, vormde ze zich via permanente bijscholingen (Universiteit Antwerpen: Filosoferen met Kinderen en Jongeren, Novilo, Tania Gevaert, …) , en op zelfstandige basis om hoogbegaafde en uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen te kunnen bijstaan in hun levensloop.

Je kan bij Talentvol terecht voor infosessies, groepstrajecten, begeleiding van ouders en scholen, en online en offline verrijkingsmaterialen gebaseerd op vaardigheidsniveau. Vanaf 2018 start Talentvol in samenwerking met bedrijven en hogescholen/universiteiten dagtrajecten op specifiek voor uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen en jongeren: externe plusklassen overdag.

 

Doelgroep: Deze workshop is vooral gericht op (zorg)leerkrachten lagere school, CLB medewerkers, nieuwe ondersteuningsnetwerken, therapeuten, ...

 

Inhoud Workshop:

 

Je krijgt uitleg over de innerlijke leefwereld en drijfveren van een kind met uitzonderlijke hoogbegaafdheid. We laten deze kinderen én hun omgeving uit de schaduw treden door middel van praktijkvoorbeelden en theorieën.

Je ontdekt of en wat het verschil is tussen hoogbegaafd en uitzonderlijk hoogbegaafd, we nemen enkele vooroordelen onder de loep en bekijken of deze kloppen, waarom versnellen en verrijken meestal niet voldoende lijkt te zijn, hoe je hun leerhonger kan stillen of net aanwakkeren en hoe je, als ouder of als leerkracht en begeleider, hen kan begeleiden in een wereld die zo verschilt van de hunne.

 

 

Prijs: 70 €

 

Inschrijven via dit formulier

 

De inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rek. nr. BE 55 0635 6819 7844 op naam van Edutech (3220 Holsbeek) onder vermelding van SURV/20190430/uitzonderlijkeHBG + naam deelnemer

 

Uitzonderlijk hoogbegaafd

30/04/2019

Workshop

13u30-16u30

 

Inschrijven via dit formulier

 

 

De survivalacademie is een initiatief van Edutech

adres: Tornooistraat 23 3220 Holsbeek

Email: eric.beke@edutech.be rek. nr. BE55 0635 6819 7844