Els Dens


Gevoelig of rationeel?

Als gevoelig kind groeide ik op in een sterk rationeel georiënteerde omgeving. Ik leerde al snel mijn gevoelens te verstoppen en me ‘sterk’ te houden. Tegelijk deed ik hard mijn best om uit te blinken op school, met dwangmatig perfectionisme en faalangst op de loer. Ik scherpte vooral mijn analytische kwaliteiten aan in wetenschappelijk onderzoek en behaalde een doctoraat in de Bio-ingenieurswetenschappen. Daarna dook ik in de informatica waar ik in dezelfde lijn verder uitgedaagd werd.


De andere kant.

Ik had toen niet door dat het juist een andere kant van mezelf was die diep binnen in mij smeekte om getoond te worden: de fragiele, empatische, gevoelige Els. Ik was in die mate vervreemd van mijn ware ik dat ik bij momenten uitgesproken depressieve gevoelens had. Afgesneden als ik was van mezelf voelde ik me ook afgesneden van alles en iedereen en bijgevolg heel eenzaam.


Talenten ontdekken.

De dag dat ik hulp zocht bij psychologen en coaches was het begin van een ontdekkingstocht naar mezelf. Mezelf mogen zijn en mijn specifieke talenten ten dienste kunnen stellen van kinderen, jongeren en volwassenen die ook een zoektocht hebben in het (h)erkennen van hun eigenheid en hun gevoelens is een mooi geschenk. Niet in het minst zijn mijn eigen kinderen een heuse katalysator geweest in mijn groeiproces. Op een neutrale, liefdevol ondersteunende manier met hen leren omgaan was één van mijn grootste drijfveren.


Gevoelig expert

Mijn opleiding tot Lifecoach aan het Lazulicoaching Opleidingsinstituut geeft me de nodige ervaring en tools om op een integere en verbindende manier met anderen te communiceren. Met een open en nieuwsgierige blik gaan we samen de ontdekkingstocht naar de oplossing --die ALTIJD in jezelf aanwezig is!-- aan. In 2012 werd ik aangetrokken als expert hoogsensitiviteit in de groepspraktijk Open Therapeuticum Leuven. Daarnaast begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen in mijn privé praktijk in Kessel-Lo. Naast de individuele trajecten begeleid ik ook kinderen en jongeren in groep tijdens de ontwikkelingsgerichte kampen van Youniek vzw.


Reacties van cliënten

“Nog nooit heb ik in coaching op zo’n duidelijke, heldere manier de vinger kunnen leggen op de dingen in mijn leven die niet zo goed werkten. Door je vragen begeleid je me naar de oplossingen in mezelf”

“Ik zag daarnet de wereld met zo’n andere ogen toen ik buitenkwam, voel mijn innerlijke glimlach terug!”

“Ik kijk er altijd naar uit om bij jou te komen omdat ik weet dat alles dan duidelijker wordt”

“Els pakt de coaching op een waardevolle en vooral zachte manier aan!”

“Ik heb meteen na de sessie twee uur diep geslapen! Ik werd zo ontspannen wakker, en ik voelde me zo verbonden met mezelf!”

“Sinds ik bij jou ben geweest heeft mijn leven een positieve draai gekregen”


contacteer me: via mail