Relax in de kleuterklas

Relax in de kleuterklas

Let op nieuwe datum!

OWV Coronacrisis is de opleiding verzet van  vrijdag 13/03/2020 naar 25/09/2020

(13u30-16u30)

Plaats: let op nieuwe locatie:

Kapel van het Oud College Tienen, Broekstraat 31 te 3300 Tienen

en NIET in Houwaart


Spreker:

Stef Rombauts, zorgcoördinator, Relax Kids coach en creatief kindercoach


Doelgroep:

Leerkrachten kleuteronderwijs, studenten lerarenopleiding, zorgleerkrachten, leerkrachten bewegingsopvoeding, kinderverzorgers,…


Inschrijvingsprijs: 65 €


Inhoud:

We maken kennis met verschillende werkvormen die zorgen voor een evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Dit zijn o.a. speelse yogahoudingen, spelletjes, leuke massage-oefeningen, mindful tussendoortjes en ademhalingsoefeningen.

We bekijken hoe we een kriebelkoffer voor onderlinge kindermassage kunnen samenstellen.

Er worden enkele voorbeeldactiviteiten besproken die de fantasie van kleuters prikkelen d.m.v. aangepaste kleuterthema’s. We werken zelf een activiteit uit rond een B.C.

Deze nascholing is praktisch. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen met de spelletjes en oefeningen. Gemakkelijke kledij dragen is aangewezen. Yoga-ervaring is niet vereist!

Er worden bruikbare materialen getoond.  Je krijgt tips waarmee je de volgende dag meteen aan de slag kan in jouw klaspraktijk!


Reacties van vorige deelnemers:

- “Leuke ideetjes opgedaan om toe te passen in de klas.”

- “Het was een heel fijne, leerrijke workshop. Ik wil alles gaan uitproberen in mijn klas.”

- “Aangenaam verrast dat het zo praktisch was. Super tof dat we veel mochten uitproberen.”

- “Ik ben echt geboeid geraakt.”

- “Alles wat we gedaan hebben, is zeer bruikbaar en kan zo worden ingezet in de klas.”


Meer info over de spreker Stef Rombouts

"Als zorgcoördinator in het onderwijs volgde ik doorheen mijn loopbaan talrijke nascholingen en opleidingen. De laatste jaren kwam het socio-emotionele aspect binnen het zorgbeleid meer en meer aan bod. In 2016 volgde ik een kindercoachopleiding om de kindgesprekken meer diepgang te geven. Daarna volgde nog een opleiding Relax Kids Coach en Baby Mindful Coach. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak nam (kinder)yoga en mindfulness een steeds belangrijkere rol in. Ik voelde de nood aan ontspanning bij kinderen groter worden. Dit deed mij in 2017 de knoop doorhakken om een eigen praktijk op te starten; Kindercoaching Horizon werd geboren. Hier coach ik individuele kinderen, geef ik ontspanningslessen aan kinderen en nascholingen aan professionals. Kinderen van nu ervaren vaak stress en krijgen veel prikkels te verwerken. Ik wil ouders én leerkrachten het belang aantonen van ontspanning bij kinderen en hoe hiermee om te gaan. "


Extra:

Graag een yogamatje of een grote badhanddoek meebrengen en gemakkelijke kledij dragen


Inschrijven via deze link.


De inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rek. nr. BE 55 0635 6819 7844 op naam van Edutech (3220 Holsbeek) onder vermelding van SURV/RELAX/20200313 + naam deelnemer